Karácsonyi céges rendezvények

posted in Blog

Karácsonyi céges rendezvények

A karácsony ünnepe a cégek életében is egy olyan ünnep, aminek keretében a munkaadók szeretik megköszönni dolgozóiknak az egész éves munkájukat és elhivatottságukat. Általában ezt egy kellemes helyen eltöltött vacsorával szokták megünnepelni kibérelve egy hotel vagy egy rendezvényterem kisebb-nagyobb helyiségét.
De nézzük is miből áll egy olyan rendezvény dekorációja, amelyet egy ilyen Karácsonyi alkalomra készítünk el.

Először is fontos tényező, hogy mi az, amit a helyszín biztosítani tud:

  • vannak-e igényes bútoraik (asztalok, székek) vagy szükséges ezek bevonása székszoknyákkal, asztalterítőkkel?
  • esetleg opcionálisan szükség lehet e bútorok bérlésére is?
  • fontos kérdés, hogy körasztalos, tábla asztalos elrendezést szeretnének a teremben?
  • vagy akár egy állófogadás keretein belül képzelik el a vacsora elfogyasztását?

Ha mindezen kérdések tisztázódtak, akkor lehet rátérni arra, hogy milyen típusú asztali dekorációt szeretnének erre az eseményre. Valami egyedülálló, impozáns asztaldíszt, vagy csak jelzésszerű, kisebb dekorációt. Mi általában másfajta dekorációkat szoktunk javasolni körasztalra és tábla asztalokra is. Az asztal díszítést meghatározza az is, hogy a dekorációt egy adott téma vagy színvilág köré kell e felépíteni. A karácsony már önmagában egy nagyon jó téma, de itt is számos színvilágban el lehet készíteni a dekorációt.

Fények
A fények mindig bensőséges, családias hangulatot teremtenek.

Mi szükséges még egy céges rendezvényen az asztalok és székek dekorációján kívül?

Általában egy hotel, vagy rendezvényteremhez is a bejáraton át vezet az út. Érdemes tehát már a bejáratnál, recepciónál felhívni a figyelmet az adott eseményre. Karácsonyi dekorációknál célszerű egy csodás fenyőfát feldíszíteni az előtérbe. Esetleg kiegészíteni egy kis hangulatos enteriőrrel és néhány útba igazító táblával.

Amire még külön felhívnám a figyelmet azok a rendezvény papírkellékei. Nagyon fontos az eligazodás szempontjából például, ha van egy ültetési rend, amit esetleg ki lehet egészíteni ültető táblákkal is, melyeket az asztalokon szoktak elhelyezni. Ha vacsoráról van szó célszerű egy menükártyát/itallapot is csináltatni a terítéshez. Ezeket a papírkellékeket pedig nagyon fontos egy arculatban elkészíteni, hiszen az egész dekoráció akkor lesz csak harmonikus, ha minden részlet a helyére kerül. Fontos kérdés, hogy az étterem/hotel biztosít e szalvétákat. Amennyiben nem biztosítják, akkor ezt lehet igényelni, akár díszítve is a dekorcégtől.

Fotók: Pinterest

Ami még fontos lehet

Ha mindezeken a fontos tényezőkön túl vagyunk már, akkor érdemes lehet még elgondolkodni azon, mivel fogjuk szórakoztatni a vacsora után a vendégeinket. A dekoráció része lehet egy szuperül berendezett fotófal is, ami előtt különböző kellékekkel, vicces feliratokkal készíthetnek egymásról fotókat a vendégek.

Látható tehát, hogy mennyire sokrétű tud lenni egy-egy rendezvénynek a dekorációja és milyen sok minden meghatározza azt.